• image
  • image
  • image

Presentatie, Natuur uit het Meetjesland.

Op zaterdag 7 maart geef ik een presentatie voor Natuurpunt Gent om 20u in het dienstencentrum te Gentbrugge in de Braemkasteelstraat 29-45.

Iedereen is welkom.

Het thema is natuur van eigen bodem. In de presentatie komen volgende onderwerpen aanbod, de kerkuil, de hermelijn, het drongengoed en mijn tuin.

Winteravond: Natuur in het Meetjesland
 
Zaterdag, 7. Maart 2015, 20:00

Ludo Goossens is een gepassioneerde fotograaf die zijn grootste uitdagingen ziet in het maken van sterke beelden in eigen streek. Ludo brengt ons op 7 maart een presentatie, die opgebouwd is uit vier delen, met als rode draad natuur uit zijn eigen streek, het Meetjesland. Een eerste deel, heeft als thema “mijn tuin”. Ludo’s tuin beheert hij als een klein natuurreservaat en dit werpt zijn vruchten af. Tijdens de inleiding zal hij de hoofdrolspelers voorstellen.do Goossens is een gepassioneerde fotograaf die zijn grootste uitdagingen ziet in het maken van sterke beelden in eigen streek. Ludo brengt ons op 7 maart een presentatie, die opgebouwd is uit vier delen, met als rode draad natuur uit zijn eigen streek, het Meetjesland. Een eerste deel, heeft als thema “mijn tuin”. Ludo’s tuin beheert hij als een klein natuurreservaat en dit werpt zijn vruchten af. Tijdens de inleiding zal hij de hoofdrolspelers voorstellen.

hermelijn

Tussen mei en juni 2013, maakte Ludo een reportage over de hermelijn. In het Provinciaal domein “Het Leen” spendeerde Ludo weken om af en toe een glimp op te vangen van dit mysterieus diertje. Ludo zal ook een kort filmpje tonen, de filmopnames zijn een selectie van 4 maanden opnamen! Ludo behaalde recent nog met foto’s van de hermelijn een prijs op het “17 e Concours de Photo nature du Festival Photo de Montier-En-Der.

In november 2013 maakte Ludo een reeks over een kerkuil. In een prachtige schuur juist over de grens in Zeeuws-Vlaanderen, broeden jaarlijks een koppel kerkuilen. Gedurende 6 weken heeft Ludo dagelijks opnames gemaakt van de kerkuilen. Via een time-lapse toont hij op welke manier de foto’s gemaakt zijn.

Het vierde deel gaar over het grootste bos van Oost-Vlaanderen “het Drongengoed”. De foto’s zijn een verzameling van de vele foto’s die Ludo door de jaren heen in het bos maakte.

Het wordt alvast een avond met beelden om duimen en vingers bij af te likken!

Waar: Dienstencentrum, Braemkasteelstraat 29-45, 9050 Gentbrugge (Gent)

Inkom: 3 euro voor volwassenen, 1,5 euro voor kinderen en 5 euro voor ‘niet leden’

Terug