• image
  • image
  • image

Hoe reis ik naar het vakantiehuis.

lg konstandenetspanorama

 

Het dorp "Kostandenets" ligt in de vallei van de rivier "Malyk Lom".

 

Hoe reis ik naar het vakantiehuis "Probuda".


Met het vliegtuig.

Er zijn enkele low cost maatschappijen waarmee je goedkoop kan vliegen naar Boekarest of Varna. Er zijn 2 steden die op ongeveer 150 km liggen naar waar je kan vliegen, Varna aan de Zwarte Zee en Boekarest in Roemenië (vlieghaven is Otopeni). Met Wizz air en Ryanair vlieg je van Charleroi naar Boekarest (Otopeni), met Blue air vlieg je van Brussel naar Boekarest ( Otopeni ).
Met Jetairfly vlieg je van Oostende naar Varna.
Met de low cost maatschappijen betaal je niet voor je handbagage, dat niet meer mag wegen dan 10 kg en niet grote mag zijn dan 55 c x 30 cm x 40 cm.

lg karpaten20170306 093103Op weg nar Boekarest vlieg je over de Karpaten in Roemenië.

 

Vanuit Gent en brugge vertrekt er regelmatig een shuttle bus naar de luchthaven van Charleroi voor 15€, zie www.flibco.com

Als je naar Boekarest vliegt kan er een luchthaventransfer geregeld worden van de luchthaven naar het vakantiehuis, afhankelijk van de drukte in Boekarest is de reisduur ongeveer 2 uren.
Vanuit Varna kan je ook beroep doen op een luchthaventransfer maar je kan ook een auto huren in de luchthaven dan vermijd je de transferkost.

Natuurlijk kan je ook een auto huren in de luchthaven te Boekarest maar de extra verzekering om met de auto gedurig in het buitenland te rijden, maakt dat het interessanter is om in Bulgarije een auto te huren.

 

Met de auto.

Indien je overweegt om met de auto de verplaatsing te maken, hou er rekening mee dat de afstand van Eeklo naar Kostandenets, 2400 km is en komt neer op 30 uren rijden. In Oostenrijk, Hongarije, Roemenië en Bulgarije heb je een vignet nodig.