• image
  • image
  • image

Hoe reis ik naar het vakantiehuis.

lg konstandenetspanorama

Het dorp "Kostandenets" ligt in de vallei van de rivier "Malyk Lom".

 

Hoe reis ik naar het vakantiehuis "Probuda".


Met het vliegtuig.

Er zijn enkele low cost maatschappijen waarmee je goedkoop kan vliegen naar Boekarest of Varna. Dit zijn 2 steden die op ongeveer 150 km liggen naar waar je kan vliegen, Varna aan de Zwarte Zee en Boekarest in Roemenië (vlieghaven is Otopeni). Met Wizzair en Ryanair vlieg je van Charleroi naar Boekarest (Otopeni), met Blue air vlieg je van Brussel naar Boekarest ( Otopeni ). Ook kan je met Wizzair naar Varna vliegen vanuit Eindhoven. 
Met TUI fly vlieg je van Oostende naar Varna. 
Met de low cost maatschappijen zijn er telkens 3 verschillende prijzen, Light,classic en premium of standaard, plus of flexi plus. Met de classic of plus betaal je voor handbagage en 20 kg incheckbagage wat in de meeste gevallen voldoende is. De handbagage mag niet meer wegen dan 10 kg en mag niet groter zijn dan 55 c x 30 cm x 40 cm. Een kleine tas met de afmetingen van 40 cm x 20 cm x 25 cm is altijd toegestaan. 

Je kan steeds op de website van de maatschappij dit eens checken.  

lg karpaten20170306 093103

Op weg naar Boekarest vlieg je over de Karpaten in Roemenië.

 

Vanuit Gent en brugge vertrekt er regelmatig een shuttle bus ( flibco ) naar de luchthaven van Charleroi voor 15€, zie www.flibco.com

Als je vanuit Eindhoven zou vliegen met Wizzair naar Varna kan je een Flixbus bestellen die je van Gent, Antwerpen,Brussel, Hasselt of Brugge naar Eindhoven zal brengen.

Als je naar Boekarest of Varna vliegt kan er een luchthaventransfer geregeld worden van de luchthaven naar het vakantiehuis, afhankelijk van de drukte in Boekarest is de reisduur ongeveer 2 uren.

Troyan is de chauffeur, hij spreekt goed engels en heeft gevoel voor humor. Van Boekarest naar het vakantiehuis betaal je 70 euro of 140 leva en van Varna naar het vakantiehuis is het 80 euro of 160 leva. Troyan ontvangt zowel euro's als leva's.  Dit zijn de prijzen voor een enkele rit, in geval je bijvoorbeeld met 4 personen reist, kan je de kost delen door 4. 

 

20170911 123228 voor site

Troyan met zijn witte limousine. 

 

Vanuit Varna kan je ook een auto huren in de luchthaven dan vermijd je de transferkost.

Natuurlijk kan je ook een auto huren in de luchthaven te Boekarest maar de extra verzekering om met de auto gedurig in het buitenland te rijden, maakt dat het interessanter is om in Bulgarije een auto te huren. Dit is zeker af te raden. 

 

 

Met de auto.

Indien je overweegt om met de auto de verplaatsing te maken, hou er rekening mee dat de afstand van Eeklo naar Kostandenets, 2400 km is en komt neer op 30 uren rijden. In Oostenrijk, Hongarije, Roemenië en Bulgarije heb je een vignet nodig.