• image
  • image
  • image

Geld afhalen, auto huren, winkelen en restaurant en huurprijs.

lg bulgarijelandschappanorama

 

Een typisch cultuurlandschap in het noordoosten van Bulgarije.

 

Geld afhalen, auto huren, winkels, restaurant en huurprijs.


Op 7 km van Kostandenets ligt Tsar Kolyan een groter dorp op de weg tussen de steden Ruce 40 km en Razgrad 35 km.
Hier kan je geld uit muur halen. De munt is Leva en 2 lev is 1 €.
Ook in dit dorp is een restaurant aanwezig waar je typische Bulgaarse gerechten kan nuttigen, maar ook spaghetti bijvoorbeeld aan 2€. Het is hier zeer goedkoop om uit eten te gaan. Let wel, alles wordt geserveerd vanaf dat het klaar is, dat wil zeggen dat het mogelijk is dat je eerst het hoofdgerecht krijgt en daarna het voorgerecht.
Op het moment dat je de grote weg moet verlaten om af te slaan naar Kostandenets is er aan de andere zijde van de weg een winkel die 24 u op 24u open is. Betreft voedsel kan je hier bijna alles kopen. Hier, op het platteland in Bulgarije zal je geen slager of bakker vinden. Ook in het dorp, Kostandenets, heb je twee kleine winkels waar je brood kan kopen maar ook een schroevedraaier.
In feite is het noodzakelijk om te beschikken over een auto om je te verplaatsen naar de winkel, restaurant of naar de startplaatsen van de verschillende wandelingen. Ter plaatse kan je een auto huren aan 15 € per dag, ook is het mogelijk om een 4x 4 te huren aan 25 € per dag. Indien gewenst wordt dit voor jou geregeld. De wegen zijn dikwijls in slechte staat, het is aangewezen om voorzichtig te rijden.

 

Wat kost de huur van het vakantiehuis, schuur en trekkersbut.

Het huis bestaat uit twee verdiepingen, de bovenverdieping en de studio op het gelijkvloers. Nooit zullen twee verschillende huurders het huis huren.

Voor de bovenverdieping vraag ik 60 € per nacht voor 4 personen.

Hier zijn twee slaapkamers, met elk een eigen douche, living, keuken en terras. In elke slaapkamer staan twee 1-persoonsbedden die men ook naast elkaar kan plaatsen. In de living is een zitbank aanwezig die men kan omvormen tot bed waar nog twee mensen kunnen slapen.

Indien je verkiest om met 5 of 6 mensen te verblijven op de bovenverdieping is er een toeslag van 15 € per persoon per nacht.

Voor de studio betaal je 50 € per nacht.

In de studio is er een  badkamer, een keukenblok en living waar de zitbank ook gebruikt wordt als bed voor 2 personen.

lg huisDSC 2471

 

In de schuur zijn er twee slaapkamers voorzien, met een inloopdouche, toilet en lavabo. Hiervoor betaal je

50 € per nacht.

Boven het sanitaire blok is er nog een soort trekkershut waar twee mensen kunnen slapen. Je slaapt min of meer in openlucht, de slaapplaats wordt beschermd tegen insecten met een muskietennet. Hier heb je wel een slaapzak nodig. Voor de trekkershut is het 20 € per nacht. 

In totaal heb ik 5 slaapkamers voor 2 personen. Met de slaapbank in de living en de trekkershut kunnen er in totaal 14 personen slapen. Op een comfortabele wijze kunnen er 10 personen slapen. 

 

Hoe boek je het huis.

Je stuurt eerst een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te checken of het huis vrij is. 

Indien je vliegt naar Boekarest of Varna en je wilt beroep doen op de luchthaventransfer dan kan ik indien gewenst de luchthaventransfer organiseren voor jou. Gelieve dan per mail de uren van landen en opstijgen door te geven alsook de luchthaven, aantal personen, vliegmaatschappij en met of zonder incheckbagage. In de aankomsthal zal je dan opgewacht worden door de chauffeur, Troyan,  die een bord zal bij hebben waarop jou naam staat. Eens aangekomen in het vakantiehuis, zal je ontvangen worden door Els, een belgische dame die in het dorp woont. Els zal je een rondleiding geven, de sleutels overhandigen en de borg ontvangen. De laatste dag van de vakantie krijg je indien alles ok is de borg terug en zal er een bijdrage gevraagd worden van 50 € voor het poetsen, wassen van bedlinnen en de ontvangst. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer info betreft het boeken en prijzen, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.