• image
  • image
  • image

Voorstelling

Graag wil ik mij even voorstellen.

Van kindsbeen af ben ik geïnteresseerd in natuur.  Als kind lag ik regelmatig  weggemoffeld in het gras naar vogels te kijken, of was ik ergens in een poldersloot  stekelbaarsjes of kikkerdril aan het vissen om ze dan zelf groot te brengen. Niet ver van mijn dorp “Sint-Margriete” was er een klein bos waar vooral de jeugdbeweging allerlei bosspelen organiseerde. De garage van mijn ouders was regelmatig omgetoverd tot een kleine schrijnwerkerij waar ik vele nestkasten maakte om ze dan onder andere in het bos op te hangen. Hier zag ik voor het eerst de wielewaal, de gekraagde roodstaart , ransuil en vele andere vogels. Hier maakte ik ook mijn eerste foto’s met een compactcamera van enkele meesjes en een wezel.

Later werd ik lid van de JNM ( jeugdbond voor natuurstudie en milieubescherming).  Ik herinner me nog de kampen in Schiermonnikoog waar ik de eerste stappen zette met mijn nieuwe reflex camera. Het was een “Praktica” en met een 200 mm lens maakte ik foto’s van vogels die ik nu voor het eerst  kon herkennen op de foto. Ik was toen geabonneerd op het natuurtijdschrift “Grasduinen” , dat was toen “het natuurblad” van de Lage landen. Ik was steeds verbaasd door de mooie foto’s en vroeg me telkens af hoe die fotografen dat toch voor elkaar kregen om die schuwe dieren voor de lens te krijgen. Ik herinner me de foto’s van Frans Lanting en Fred Hazelhof.

Na mijn studies werd ik lid van de BVNF ( Bond Verantwoorde Natuurfotografie). Een nieuwe wereld ging voor mij open. Ik keek telkens uit naar de maandelijkse bijeenkomsten in Gent. Dikwijls konden we genieten van prachtige natuurfoto’s die op een leuke manier werden becommentarieerd. Allerlei info werd op de ledenbijeenkomsten uitgewisseld, over reizen, fotomateriaal, films, natuur, schuilhutten,  enz.  Inmiddels had ik een Nikon FE2 gekocht met een Novoflex 400 mm en een standaardlens van vivitar 35mm-70mm.

Af en toe slaagde ik erin om een goeie foto te maken. De foto’s werden toen af en toe al eens geselecteerd voor een tentoonstelling of een publicatie. Ik denk dat het een 1989 was toen ik erin geslaagd ben om parende steenuilen te fotograferen. Met de techniek van toen was dit geen sinecure.

Aangezien de vraag tot publicatie steeds toenam heb ik een BTW nummer aangevraagd en ben ik toen officieel “natuurfotograaf” geworden. Zelf omschrijf ik me als een allround natuurfotograaf waarbij ik toch een voorliefde heb voor schuilhutfotografie ( in zelfgemaakte schuilhutten) en landschapsfotografie.

Ik ben vooral actief in mijn eigen omgeving. Met mijn “eigen omgeving” bedoel ik het Meetjesland      en Zeeland. Graag exploreer ik ook buitenlandse natuur, ik ben onder andere op reis geweest in Alaska, Hong-Kong, IJsland en in vele andere Europese landen, waarbij Oost-Europa mijn favoriete stek is.  Polen en Bulgarije zijn in het Oosten mijn twee favoriete landen en Bulgarije is ook mijn tweede thuis geworden aangezien ik er onlangs een vakantiehuis heb gekocht.