• image
  • image
  • image

Feest op de heide.

De heide staat nu in bloei. Vele insecten kunnen niet weestaan aan de geur en de nectar van de bloem. Ook het Bruin blauwtje kan men vinden op de heischrale graslanden. De vlinder was vroeger zeldzaam maar is de laatste jaren in aantal toegenomen in Vlaanderen, vooral in het noorden van de provincies West - en Oost-Vlaanderen. Dit Bruin blauwtje is gefotografeerd in het Maldegemveld.

Dit weekend is het ook letterlijk feest op de "heide". Aanstaande zondag zijn er in het Drongengoed "de Krakkefeesten". Krakke is het streekdialect voor "heide". Op zondagnamiddag vanaf 13.30u vinden er allerlei activiteiten plaats in de omgeving van de Drongengoedhoeve. Er is een bewegwijzerde wandeling met verschillende info-stands. Er is ook randanimatie voorzien als knutselen van bijenhotels, schapen hoeden, wolbewerking, verhalen over het Drongengoed ....................

Op geregelde tijdstippen zal ik een digitale presentatie geven met mijn beste foto's over het Drongengoed.

Iedereen is natuurlijk welkom.

De krakkefeesten is een organisatie van de Gemeenten Maldegem en Knesselare, Drongengoedgidsen, Agentschap voor Natuur en Bos, Regionaal Landschap Meetjesland, Natuurpunt, Natuurpunt Maldegem - Knesselare, Natuurpunt en partners Meetjesland, JNM, Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord en Bos +.

lg bruinblauwtjeopbleoiendeheideDSC 9896

Reacties   

 
+1 #1 marylou 31-08-2013 22:10
Wat een fantastische foto.Het seizoen was slecht begonnen voor de vlinders maar zijn er ontzettend veel fladderaars.
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen