• image
  • image
  • image

De Waterkant

Onlangs is het nieuwe kookboek 'Puur eten 2' van Pascale Naessens op de markt gebracht. Op zoek naar foto's over 'water' of de 'waterkant' kwam Pascale bij mij terecht. Ik heb voor haar een aantal foto's gemaakt: twee foto's van de Westerschelde en een foto van een ven in het Maldegemveld en een dubbele foto van de gedekte tafel aan de Grote Geul te Assenede. 

Het centrale thema van het boek is de waterkant. De basis van de recepten is te vinden in of nabij het water. Het zijn zeker niet alleen visgerechten maar ook gerechten met schaaldieren, zeewieren, vlees, kaas en groenten. Het is niet toevallig dat water het centrale thema is van het boek. Water is immers de bron van alle leven. De grootste biodiversiteit vindt men in het land - water ecosysteem, m.a.w. de meeste planten - en diersoorten vindt men aan de oevers. Als ik even bedenk waar ik als natuurfotograaf reeds de meeste tijd heb doorgebracht, dan zal dat grosso modo voor 80 % in watergerelateerde gebieden geweest zijn. 

De gerechten in het boek zijn in drie woorden te omschrijven, lekker, gezond en eenvoudig. Mensen met een overgewicht zullen afvallen en het gewicht van diegenen met een gezond BMI zal stabiel blijven. Eigenlijk zijn de recepten aanraders voor iedereen die gezond wil eten.

Pascale haar boeken zijn een begrip geworden in Vlaanderen, dit blijkt overduidelijk uit de cijfers. Puur eten 2 is haar zesde boek en staat meteen op de eerste plaats in de boekentoptien in de categorie non-fictie, vrije tijd. Het boek is uitgegeven bij uitgeverij Lannoo en de eerste druk bestaat uit maar liefst 110 000 ex. 

Ik heb genoten van de leuke samenwerking met de immer sympathieke Pascale Naessens.

 

Foto aan de oever van de Grote Geul te Assenede.

DSC 7156

 

Foto van de Westerschelde bij Breskens in Zeeuws-Vlaanderen.

lg westerscheldebreskens1DSC 2896

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen