• image
  • image
  • image

Jonge torenvalk

De foto van de torenvalk heeft de eerste prijs behaald in de categorie "Pur sauvage", in de natuurfotowedstrijd van Aves "Emotion 'Ailes". 

De jonge torenvalk heb ik enkele jaren terug gefotografeerd in mijn tuin. Het is een jonge vogel die pas uitgevlogen was. De eerste dagen vliegen ze nog niet ver en verkennen ze de omgeving. Het was begin juli en op dat moment verlaten ook de jonge steenuilen hun nest, die ook in mijn tuin broeden. Mijn fotohut had ik al enkele weken opgesteld zodat de vogels konden wennen aan dit nieuwe tuinmeubel. De steenuilen gebruiken dikwijls de afsluiting om te jagen. In de namiddag was ik in mijn hut gegaan, in de hoop enkele foto's te maken van de steenuilen. Het werd een prachige avond met zeer mooi licht, ik hoopte sterk dat de steenuiltjes nu op de afsluiting kwamen zitten. Het was opeens een jonge torenvalk die kwam poseren, het mannetje had juist een prooi gebracht en de jonge torenvalk vloog ermee op de afsluiting, pardoes op de juiste plaats. Aangezien de foto veel sterker was met het silhouet van de knotwilg heb ik met mijn 500 mm drie opnames gemaakt naast elkaar. Met photoshop kan je dan een perfecte panoramafoto maken. Ondanks de steenuilen niet op de afspraak waren, was ik in de wolken met die opname en vooral met de beleving.

De winnende foto's en een 30-tal andere tentoonstellingen zijn te zien op het natuurfestival van Namen "Expos Photos Nature et d'Art Animalier. Deze tentoonstellingen zijn te bezoeken dit weekend, 26 en 27 september, op verschillende locaties in de oude stad van Namen.  http://www.exposaves.be/indexphp

Dit natuurfestival wordt elk jaar georganiseerd door Aves, de waalse vogelbescherming, en is een echte aanrader.

Proficiat aan de organisatie voor dit mooie evenement. 

lg torenvalktuinpanojong

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen