• image
  • image
  • image

Tuinuiltje

 

Met de foto van de steenuil heb ik de derde plaats behaald in de categorie "Vogels" in de eerste Lowland Photo Contest. Er werden meer dan 8000 foto's ingezonden.

De winnaars zijn dit weekend bekend gemaakt op het Lowland Photo Festival. Het festival was trouwens een hoogvlieger, naast de tentoonstellingen en de fotografiebeurs heb ik vooral genoten van de vele lezingen. Als ik één lezing even mag vermelden was het die van Florian Schulz ( www.visionsofthewild.com ) die trouwens werkt voor National Geographic. Gans de tijd zat ik op het topje van mijn stoel te genieten van zijn foto's maar ook van zijn  belevenissen in de zogenaamde "white nothingness". Zijn verhaal over de arctische natuur had ook een duidelijke boodschap.

Op het festival was ik aanwezig met een fototentoonstelling en een presentatie over de hermelijn. In de presentatie heb ik het verhaal gebracht over hoe de foto's tot stand zijn gekomen. 

De Steenuil heb ik gefotografeerd in mijn tuin enkele jaren geleden ergens begin juli. Op dat moment zijn de jongen groot en de volwassen vogels zijn reeds op jacht voor zonsondergang. Deze foto zat al een tijdje in mijn hoofd, en ene keer zal alles goed. De steenuil gebruikte zeer regelmatig de afsluiting om zijn jachtgebied te overschouwen. Die bepaalde avond zat hij precies op het juiste moment op de juiste plaats.  Ik heb drie foto's gemaakt met 1/3 overlap en in photoshop deze samengevoegd tot één foto, op die manier was de rode avondgloed duidelijk zichtbaar met het slihouet van de knotwilg. Het is al een derde winnende foto van een vogel in mijn tuin genomen, zie o.a. mijn vorige blog bijdrage over de torenvalk op dezelfde plaats, van een succestuin gesproken.

Hierbij wil ook nog de organisatie bedanken van het festival, Aagje en Jan van VZW Landschap, die een uniek forum bieden aan natuurfotografen van de Lage Landen.

lg steenuilavond

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen