• image
  • image
  • image

Meetjeslandkalender 1

Naar aanleiding van de eerste Meetjeslandkalender deze blog-bijdrage.

De kalender bestaat uit 14 foto’s, dus alle 14 Meetjeslandse gemeenten komen aanbod.

Natuurpunt Meetjesland en ikzelf hopen op die manier de natuur van het Meetjesland wat meer in de picture te plaatsen. Ook hopen we dat de Meetjeslander geprikkeld zal worden om erop uit te trekken in zijn eigen streek en misschien wordt hij wel verrast door de natuur in zijn omgeving. Soms gaat het over grote gebieden als bijvoorbeeld het Drongengoed, wat het grootste bos is van Oost-Vlaanderen, of soms gaat het over kleine relicten zoals de Kale te Evergem, te zien op de foto. In de kalender is het de foto van de maand maart.

De Kale is de langste rivier van het Meetjesland. De Oude Kale vormt de middenloop van een stroom die ontspringt op het plateau van Tielt ( Poekebeek) om via Aalter, Nevele, Lovendegem en Evergem het Meetjesland te verlaten om via de Zuidlede en de Durme uit te monden in de Schelde.

De Kale te Evergem is een relict, hierdoor is het nog mogelijk om zich een beeld te vormen hoe het landschap er moet hebben uitgezien voor de industrialisatie. Op die manier zijn ook die kleinschalige relicten zeer waardevol, niet alleen voor de natuur maar ook als erfgoed.

lg kaleevergemDSClr 3414 copy

Deze foto is genomen in de vroege lente op een prachtige ochtend. De opkomende zon verborgen achter de knotwilg met de 2 ganzen maken het plaatje compleet. 

Advertentie meetjeslandkalender

De kalender is te koop in elke Meetjeslandse gemeente. Bekijk de lijst van verkooppunten op www.NPMeetjesland.be/meetjeslandkalender. Je kan de kalender ook steeds bestellen via mijn mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen