• image
  • image
  • image

Rila en Melnik

 

Ter voorbereiding van een reis die Rado en ik zullen organiseren najaar 2019, zijn we op prospectie geweest. Radoslav is een berggids en vooral een begenadigd landschapsfotograaf. Zijn foto's kan je zien op zijn website, Gowhere Bulgaria. Het is de bedoeling om er een boeiende, originele en verrassende reis van te maken. Aangezien Rado reeds jaren doorheen Bulgarije reist in functie van zijn website, kent hij als geen ander Bulgarije. Rado zal bijvoorbeeld enkele van zijn geheime landschapslocaties prijsgeven. Tijdens deze prospectiereis bezochten we vooral het Rila gebergte en Melnik. 

Het Rila gebergte ligt 100 km ten zuiden van Sofia en is het grootste Nationale Park van Bulgarije. Rila is bekend voor zijn vele bergmeren waarbij de 7 Rila meren waarschijnlijk de bekendste plaats is. Dit gebied zullen we ook bezoeken tijdens de reis. 

Via de schitterende Kresna canyon reden we verder naar het zuiden richting Melnik. Melnik is één van de plaatsen in Bulgarije die je als landschapsfotograaf zeker moet bezoeken. De geërodeerde zandsteenpyramides zijn gewoon fantastisch. Behalve een overvliegende raaf waren we er helemaal alleen. We konden er niet genoeg van krijgen en hebben er zowel s'avonds, s'nachts en tijdens het ochtendgloren gefotografeerd. 

lg rilaDSC 7470blog

Bergmeer in het Rila gebergte 

lg malyovitsahutDSC 7531

Malyovitsa hut

lg melnikpanooblog

De zandsteenpyramides 

lg melnikDSC 8540blog

De zandsteenpyramides

 

 

lg melnikDSC 8699blog

De zandsteenpyramides te Melnik

 

lg melnikDSC 8423blog

De zandsteenpyramides te Melnik

lg melnikstarsDSC 8472blog

Sterrenhemel boven de zandsteenpyramides te Melnik.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen