• image
  • image
  • image

Hut voor aaseters.

Zelf heb ik altijd steeds een boontje gehad om dieren te fotograferen vanuit een schuilhut. Op dat moment voel ik me een gepriviligeerd persoon, vanop de eerste rij kan je getuige zijn van gedrag bij dieren dat je anders nooit kan zien, laat staan fotograferen. Terreinkennis en uren observatie zijn belangrijk in de voorbereiding van de plaatsbepaling van de schuilhut. 

Sedert enkele jaren beschik ik over een vakantiehuis in Bulgarije zie www.vakantiehuisbulgarije.be waar ik tevens fotoreizen organiseer. Graag wil ik de gasten unieke mogelijkheden aanbieden om dieren te observeren en te fotograferen, zo heb ik tot nu toe 4 vaste hutten en drijvende hutten ter beschikking. Enkel de fotohut met de poel nabij het vakantiehuis is te huur en de plaats onder het dak in de schuur met uitzicht op enkele boomtoppen is gratis te gebruiken, de andere hutten zijn enkel ter beschikking tijdens de fotoreizen. 

Zo is ook de hut voor aaseters enkel ter beschikking tijdens een fotoreis. De hut kijkt uit op enkele rotsen. De rotsen waren mij enkele jaren geleden reeds opgevallen omdat ik er ooit een rustende slangenarend zag zitten. Vanop de rotsen heb je immers een prachtig uitzicht over de vallei. 

Regelmatig wordt slachtafval op de rosten gelegd om aaseters aan te trekken. Tot nu kon ik er raven, buizerd, gaai en een vos fotograferen. Nog geen topsoorten maar het blijft wel een leuke plaats.

Met dank aan Kris voor de professionele hulp bij het bouwen van de hut. 

Bereikbaarheid: met een 4x4 breng ik de gasten tot 200 m van de hut en via een padje tussen de begroeiing is de hut voor iedereen bereikbaar. 

In de hut kan je met 2 comfortabel fotograferen, rijstzak of grondstatief heb ik ter beschikking. Via een stukje glas boven de slurf waarin het objectief, heb je een goed zicht op de omgeving. Het ideale objectief om hier te gebruiken is een 80 - 400 mm of een 200 - 400 mm. 

lg fotohutDSC 3063lr

Een vos kwam langs eind april om 12u op de middag. 

54lg raafDSC 8439lr

Raaf met bedelende jonge vogel. 

55lg buizerdDSC 8831lr

Buizerd

lg rotsDSC 7173lr

Zicht op de rots vanuit de vallei. 

lg fotohut aaseters DSC 3152lr

De hut.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen