• image
  • image
  • image

Fotohut met poel in Bulgarije.

In de onmiddellijke omgeving van het vakantiehuis, Probuda www.vakantiehuisbulgarije.be , is er de fotohut met poel. De fotohut ligt er nu een jaar en ik heb de indruk dat er altijd wel iets te beleven valt. Onlangs heb ik 2 LED lampen geĂ¯nstalleerd om de poel te verlichten en dit geeft al direct nieuwe mogelijkheden tot observatie of fotografie. De ringslangen waren meestal zeer actief deze lente tijdens de schemering, ook hebben gasten een jakhals kunnen fotograferen nabij de poel. Dit was geen toevallige passant, beelden van een wildcamera maakten duidelijk dat de jakhals er dagelijks passeerde begin juni. Ook zijn er steeds enkele boomkikkers aanwezig in de omgeving van de poel. Overdag zitten ze in de begroeiing, in de loop van de avond komen ze naar het water. In het begin van de lente zijn ze meestal te vinden in de poel, later in de lente blijven ze meer en meer in de struiken. Naast de boomkikkers zijn er ook steeds enkele groene kikkers aanwezig. 

Betreft de vogels zijn er naast de klassiekers als balkankwikstaart, appelvink, zomertortel, nachtegaal, merel, zanglijster, ortolaan, braamsluiper, ook enkele nieuwelingen als de ijsvogel en de hop. Ondanks er geen visjes in de poel zwemmen, kwam de ijsvogel in juni regelmatig vissen naar allerlei larven en kikkervisjes. Opvallend is ook dat de wielewaal regelmatig in de buurt van de poel aanwezig is eind juni begin juli wanneer de jongen zijn uitgevlogen. Het zijn de jonge vogels die naar de poel komen waarbij de oudervogels de jongen volgen. 

Op sommige momenten, vooral s'avonds kan je in de hut naast een telelens ook een macrolens gebruiken voor de ringslangen en de kikkers.  

Begin juni was ik in de hut tijdens een heving onweer en kon in de schemering dankzij de LED verlichting enkele opnames maken van de poel in de regen en van een boomkikker. 

lg boomkikkerDSC 4970

boomkikker

lg poelmethutregenbuiDSC 4972

Stortregen 

lg poelfotohutDSC 4932

Een zicht op de poel vanuit de hut. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen