• image
  • image
  • image

landschapsreis in de bergen van Bulgarije.

Samen met Rado, een getalenteerd landschapsfotograaf zie www.gowherebulgaria.be  heb ik een eerste landschapsreis georganiseerd in de bergen van Bulgarije. 

Onder een blauwe hemel verbleven we de eerste dagen in het Rila gebergte in de omgeving van de 7-merenvallei. We maakten een fikse wandeling in het hooggebergte, het hoogste punt was ongeveer 2700 m van waaruit we een prachtig zicht hadden op de 7 meren.

Onze tweede verblijfplaats was Villa Fauna in de omgeving van de Kresna kloof. Dit gebied herbergt de grootste biodiversiteit van Bulgarije maar wordt bedreigd door de aanleg van een nieuwe autosnelwag richting Griekenland. Hier konden we genieten van vale gieren en raven. Met Nasko als gids maakten we een prachtige wandeling, hij vertelde in geuren in kleuren over gieren, wolven en natuurbescherming in Bulgarije. 

De laatste dagen verbleven we in Melnik waar we de majestueuze zandpyramides hebben bezocht. Het was inmiddels beginnen regenen maar dit kon de pret niet bederven, hier hebben ze immers de beste wijn van Bulgarije. 

Met dank aan de fijne groep.

lg raafDSC 3779lr

Raaf in de omgeving van de Kresna kloof.

lg kresnakloofDSC 3465

Onze verblijfplaats, Villa Fauna in de omgeving van de Kresna kloof. 

lg kresnakloofDSC 3587lr

Landschap in de omgeving van de Kresna-kloof. 

lg rivierkresnakloofplatanenDSC 4001lr

Rivier met prachtige platanen in de Kresna-kloof.

lg rilaDSC 3155lr

Op stap in het Rila-gebergte.

lg panoramapirinlr

Het Pirin-gebergte.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen