• image
  • image
  • image

Meetjeslandkalender 2020

De vierde editie van de Meetjeslandkalender is terug een feit. Veertien foto's van zoogdieren illustreren de kalender. De bedoeling van de kalender is de Meetjeslandse natuur promoten en ondersteunen, per kalender gaat er 5 euro naar de Meetjeslandse natuur. 

De foto's zijn allen in het Meetjesland genomen, vooral in de polders en in de bossen. 

Aan het fotoproject met de hermelijn in het Provinciaal domein het Leen heb ik mooie herinneringen. De foto van de hermelijn met een ei van een wilde eend was genomen de tweede dag van de 36 dagen dat ik in totaal bij de hermelijn heb doorgebracht. 

De jonge vosjes zijn genomen in het Drongengoedbos, de burcht zat gewoon in de bosbodem tussen de varens. Op een 20-tal meter van de burcht lag er een omgevallen boom waarbij het wortelgestel boven de varens uit kwam. Aan de sporen te zien kwamen de vosjes regelmatig op die stronk spelen. Met natuurlijke materialen heb ik een schuilhut gemaakt of toch iets om me te kunnen verschansen zodat de vosjes mij niet konden opmerken maar het mocht ook niet opvallen voor de wandelaars en fietsers van het Drongengoed. Vossen zijn dikwijls een niet graag geziene gast en ik wou de dieren zeker niet verraden.  Ik heb de foto genomen tijdens de avonduren. Er was weinig licht en had maar een sluitertijd van 1/25 sec. Door de klik van het fototoestel keken ze mijn richting uit, op die manier kon ik ze makkelijk scherp fotograferen door direct een tweede keer te fotograferen. 

De parende reeën heb ik kunnen fotograferen in een natuurgebied van Natuurpunt aan de Boerekreek. Ik was toen jonge bruine kiekendieven aan het fotograferen. De achterzijde van de schuilhut keek uit op een hooiveld waar toen de reeën zeer actief waren. De bronsttijd van de ree valt eind juli tot begin augustus. Inmiddels waren de jonge bruine kiekendieven uitgevlogen en concentreerde ik mij op de bronst van de reeën. Dagelijks was ik om 5u in de ochtend op post om de bronst van de ree te fotograferen. Gelukkig was ik, toen ik getuige was van de paring en deze tevens kon fotograferen in het eerste licht. Aan de Boerekreek is het blijkbaar een vruchtbare grond. 

De kalender is te koop aan 10 €. Op de webite van Natuurpunt en Partners staan de verkooppunten vermeld. Natuurlijk kan je ook steeds bij mij terecht voor een kalender, mijn mail adres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

7lg reeDSC 0326julilrrrr

Parende reeën

6lg hermelijn DSC2282junilrrr

Hermelijn met een ei van een wilde eend. 

5lg vos DSC8481meilrrr

Jonge vosjes.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen