• image
  • image
  • image

Winter in Bulgarije

Tussen kerst en nieuw was ik met vriendin en vrienden enkele dagen in het vakantiehuis Probuda. 

We hadden geluk met de weersomstandigheden, de eerste dag begon het in de late namiddag te sneeuwen en de volgende ochtend lag alles onder een dun sneeuwtapijt. Vroeg in de ochtend vertrokken we met de 4 x4 op zoek naar herten in het besneeuwde landschap. Vanwege de sneeuw werd het landschap zeer minimalistisch, enkel de heuvellijnen trokken de aandacht. Op een gegeven moment zagen we in de verte een grote groep herten die terug de beschutting van het bos opzochten. 

Tijdens de rit naar huis langs een klein veldweggetje zagen we een klapekster op de top van een struik. Vanuit de jeep konden we genieten van deze prachtige vogel. Op een gegeven moment vloog de klapekster naar de oever van een klein riviertje en kwam terug op dezelfde struik met een muis in zijn poot. Dit was topnatuurbeleving, en tevens kon iedereen vanuit de jeep prachtige foto's maken van deze actie. 

De volgende dagen konden we genieten van prachtige ochtenden, de sneeuw was inmiddels verdwenen maar het landschap was nu wit berijmd en dat waren prachtige omstandigheden om landschappen te fotograferen. Niet alleen s'morgens maar ook waren we getuige van prachtige zonsondergangen waarbij de hemel boven de horizon soms bloedrood kleurde. 

Ook waren de jakhalzen terug zeer actief, heb geen foto's kunnen maken van de dieren maar op de beelden van de wildcamera was het duidelijk dat ze zeer dagactief waren. Ook was iemand van de groep getuige van een drinkende jakhals in de poel van de fotohut nabij het vakantiehuis. 

Mocht je interesse hebben om ook in de winter foto's te maken in de omgeving van het vakantiehuis, dan kan je me gerust een mai sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     

lg ruslomcultuursneeuwDSC 7451

Het besneeuwe landschap in de omgeving van het vakantiehuis.

lg klapeksterbesttDSC 7616

De klapekster met een muis.

DSC 7988

Het berijmde landschap in het Rusenski Lom natuurgebied. 

lg avondgloedDSC 7650lr

Een prachtige avondgloed. 

lg corryinactieDSC 8191lr

Fotografe aan het werk. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen