• image
  • image
  • image

Uitvliegende bruine kiekendief

Het voorbije weekend vond de prijsuitreiking plaats van de Lowland Photo Contest georganiseerd door VZW Landschap. Normaal vond de prijsuitreiking plaats in decemeber 2021 tijdens het Lowland Festival maar door de corona perikelen was dit uitgesteld naar het eerste weekend van april 2022. 

Met de foto van de uitvliegende bruine kiekendief heb ik een Highly commended in de categorie "Mens en Natuur" behaald. De foto is genomen in de Meetjeslandse polders op 22 juli 2020. De bruine kiekendief had zijn nest in een tarweveld. Aan de landbouwer werd gevraagd om een zone rond het nest niet te maaien waarvoor de landbouwer een vergoeding krijgt van het Regionaal Landschap Meetjesland. Op dat moment was het oudste jong aan het uitvliegen en om de situatie op te volgen was ik aanwezig samen met Bart en Kjell, onderzoekers van het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek 

Op een gegeven moment zat het oudste jong bovenop het koren, dit was het moment om af te drukken wanneer de grote machine in beeld kwam in het avondlicht. De winnende foto's werden tentoongesteld op een mini Lowland Festival het voorbije weekend in CC Ter Dilft in Bornem. 

lg bruinekiekendieflrDSC 3617 kopiëren 2

20220402 1613481

lg tentlrDSC 4275 kopiëren

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen