• image
  • image
  • image

Bulgaarse akkervogels

Na een onweersbui is er meestal wel iets te beleven bij de plasjes op Bulgaarse veldwegels. Tijdens de fotoreis zagen we zo een plasje met enkele ortolanen en balkankwikstaarten die kwamen drinken. 

Met een tentje waarin ik kon liggen heb ik foto's gemaakt met een laag standpunt van de vogels die kwamen drinken en baden. Om de twee dagen vulde ik het plasje, ik voerde water aan in gesloten tonnen met de landcruiser. Ik wou het plasje overeind houden want vele akkervogels maakten gebruik van het kleine plasje. 

Tijdens de eerste sessie's was het altijd spannend in de zin van, welke vogels zal ik nu kunnen zien en fotograferen. Uiteindelijk heb ik volgende soorten kunnen fotograferen, zwartkopgors, grauwe gors, ortolaan, kneu, groenling, zomertortel, grauwe klauwier en balkankwilstaart. De balkankwikstaarten waren steeds alom aanwezig alsook de grauwe gorzen, soms zaten vier grauwe gorzen tegelijk te drinken. De ortolaan was de moeilijkste, omdat de vogel zeker niet altijd aanwezig was en de ortolaan was ook de meest schuwe vogel. Terwijl ik in het hutje lag te fotograferen hoorde ik de kwartels op enkele meters van mijn hutje, ik hoopte dat ze ook zouden komen drinken maar ze zijn nooit geweest terwijl ik aanwezig was. Ik zag in de modder van het plasje ook nog sporen van herten en jakhals. 

Tijdens de volgende fotoreizen is het mijn bedoeling om zo een plasje te installeren op een interessante plaats. Tijdens de zomer en nazomer regent het zeer weinig in Bulgarije met als gevolg dat dit leuke foto's kan opleveren van leuke soorten. De volgende fotoreis zal doorgaan van 13 tot 20 september. Voor meer info mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. lg plasjelr23DJI 0976

lg plasjeDSClr 4315

lg balkankwikDSClr 9115lg zomertortelrlDSC 8942lg ortolaanlrlg zwartkopgorsDSC 7149-2lg grauwegorslrDSC 3465

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen