• image
  • image
  • image

Vlindergeweld in Bulgarije

Bulgarije is niet alleen een el dorado voor vogels maar ook voor insecten en in het bijzonder voor vlinders. Deze foto's zijn genomen gedurende de maand juni in de omgeving van het vakantiehuis. 

In de omgeving van het vakantiehuis Probuda dat gelegen is op een kalkhelling zijn er prachtige graslanden te vinden met vele verschillende bloemen, als straalscherm, bokkenorchis, salie, wilde marjolein, agrimonie en vele andere bloemen die ik nog niet gedetermineerd heb. Wat direct opvalt is het gezoem van de bijen, dit is soms bijna oorverdovend. 

De graslandvlinders zijn zeer goed vertegenwoordigd, het prachtige dambordje is alom aanwezig. De waardplanten zijn smalbladige grassen. Het wijfje deponeert de eitjes tussen het gras en soms laat ze ook in vlucht haar eitjes vallen. De phegeavlinder is een dagactieve nachtvlinder. In juni was de vlinder dagelijks te zien is en is zeer algemeen. Na een onweersbui zijn soms vele vlinders te vinden op de randen van de plassen op de veldweggetjes. De vlinders nemen mineralen op, dit is typisch voor  blauwtjes, koningspages en ook parelmoervlinders. Tussen de vinderfoto's is er eente die geen vlinder is maar een vlinderhaft. Dit insect behoort niet tot de familie van de vlinders maar behoort tot de libelgaasvliegen. Ze kunnen zeer snel vliegen en jagen op insecten in vlucht.  Ze zijn vooral te vinden op stenige zuidgerichte hellingen.

De volgende fotoreis gaat door van 13 tot 20 september.

www.vakantiehuisbulgarije.be 

lg dambordjeDSC 0024

Het dambordje

lg dambordjeDSC 0397

Het dambordje gefotografeerd met een Laowa 16 mm macro. 

lg pfangeaDSC 0001

De phegeavlinder

lg parelmoerDSC 0201

Parelmoervlinders met een blauwtje in vlucht. 

lg vlinderhaftDSC 0443.jpglr

Vlinderhaft is geen vlinder

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen