• image
  • image
  • image

Reizen Bulgarije 2023

Elk jaar organiseer ik enkele reizen in Bulgarije met als rode draad de natuur. 

De fotoreis in de lente is een vaste waarde geworden. Om even de sfeer weer te geven, ik herinner me vorig jaar een prachtige warme avond in mei op het terras van Probuda 1. Met een glaasje zat ik te genieten op het terras van het uitzicht en de stilte. Maar de stilte is relatief in de lente, de nachtegaal was eerst om de stilte te doorbreken, daarna was het de beurt aan kwakende boomkikkers, huilende jakhalzen en een zingende nachtzwaluw. 

Tijdens de fotoreis in de lente maken we gebruik van de 3 vaste hutten, en indien de omstandigheden het toelaten maken we ook gebruik van de drijvende hutten. Ook kunnen we steeds gebruik maken van nieuwe situaties die zich op dat moment voordoen. In de vroege ochtend maken we uitstappen naar prachtige uitkijkpunten in functie van landschapsfotografie en gaan we tevens op zoek naar vlinders die in de begroeiing wachten op de eerste zonnestralen. Vogels als grauwe klauwier, nachtegaal, grauwe gors, balkankwikstaart en vele andere kunnen we fotograferen vanuit de fotohut met poel nabij het vakantiehuis. Vanuit de hut voor zoogdieren heb je een reeële kans om jakhals te fotograferen. Een derde vaste hut staat in de omgeving van het natuurgebied tussen rotsen. Hier kan ja raven, soms een hop of jakhals of vos fotograferen. Elke natuurfotograaf kiest zowat zijn eigen programma in functie van zijn interesse. 

In september organiseer ik een natuurbelevingsreis waarbij we wandelen en kajakken. De wandelingen zijn in de omgeving van het natuurgebied Rusenski Lom en we kajakken op de Yantra en de Donau. Het kajakken is een samenwerking met de toeristische dienst van Tutrakan. We verblijven gedurende de kajak tweedaagse in hotels langs de Donau. 

Nieuw zijn volgende twee reizen, Vogels spotten voor beginners en de fotoreis in het Balkangebergte tijdens de herst om gieren, jakhalzen en landschappen te fotograferen. Vogels spotten voor beginners staat open voor 10 deelnemers. Naast enkele power point presentaties over vogels maken we dagelijks uitstappen in de omgeving van het natuurgebied om vogels te observeren. Bulgarije is immers één van vogelrijkste landen in Europa. De fotoreis in de herst om gieren te fotogaferen is een samenwerking met de NGO, Fund for Wild Flora and Fauna. Deze organisatie is voor een groot deel verantwoordelijk voor de herintroductie van gieren in Bulgarije. Vanuit een hut hebben we zicht op een voederplaats voor gieren. Op vraag wordt een karkas of vleesafval naar de plaats gebracht. Niet enkel gieren ( vale gier en monniksgier ) maar ook jakhals en steenarend behoren tot de mogelijkhededen. Eind oktober staan de bossen in het Balkangebergte in vuur en vlam, ideaal dus om ook landschappen te fotograferen. 

De reizen worden georganiseerd in samenwerking met Starling Reizen.

www.vakantiehuisbulgarije.be   

www.ludogoossens.be 

instagram ludogoossensnatuurfotografie

instagram vakantiehuisbulgarije

fotoreis herfst gieren en landschappen11 Publicatie1

 fotoreis11 Publicatie1

 natuurbelevingsreis wandelen en kajakken11 Publicatie2vogels spotten voor beginners 11Publicatie1

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen