• image
  • image
  • image

Zilveren zwarte kraai

Zilveren zwarte kraai

 

Op zaterdag 9 maart werden de prijzen uitgedeeld van de Lowland Photo Contest 2023, de meest prestigieuze natuurfotowedstrijd van de Lage Landen. Dit event vond plaats in het prachtig congrescentrum 't Kristalijn in Mol. 

Aan de wedstrijd hebben 343 fotografen deelgenomen en 4306 foto's werden ingezonden. De wedstrijd bestaat uit 9 categorieën. In de categorie "vogels" had ik een finalefoto die de tweede plaats of runner up heeft behaald. 

De foto is genomen op een weiland in het verlengde van mijn tuin. Op dat moment was ik bezig om buizerds te fotograferen. Het was mijn bedoeling om de buizerd in een lage vlucht frontaal te fotograferen wat mij uiteindelijk ook gelukt is. Tijdens de vele sessies in mijn fototentje kwamen ook andere aaseters langs, zo ook de zwarte kraai. Regelmatig deponeerde ik slachtafval. Die ochtend in februari had het gesneeuwd en al vroeg nam ik plaats in mijn hut. Warm aangekleed want ik zit meestal dubbel geplooid in mijn lage fototent in het gras omdat een laag standpunt aangewezen was. Met enige spanning zat ik te wachten in de hut omdat fotograferen in de sneeuw nog maar zelden voorkomt in de Lage Landen en dit kan bijzondere foto's opleveren. Op een gegeven moment begon het terug te sneeuwen en 2 zwarte kraaien hadden het vlees opgemerkt. Juist nog op tijd voordat het vlees terug verdween onder de verse sneeuw. Het sneeuwde zo hard dat alles verdween in de achtergrond behalve het silhouet van een knotwilg kon ik nog zien. De zwarte kraai zat plots op de perfecte plaats en dit was het moment om af te drukken. Op de foto kon men enkel de sneeuwvlokken zien in de silhouetten van de wilg en kraai, en dit beeld kon me wel bekoren. 

De eerste plaats in de categorie vogels was een prachtige foto van een drieteenstrandloper van Wim De Baets. Een bijzondere vermelding zijn de 6 finale foto's met een winner van Johan De Ridder. Uit alle winners wordt de Lowland Photographer of the year gekozen en dit is Luc Rooman geworden met een bijzonder knappe reeks foto's van een alpenwatersalamander. 

Met dank aan Landschap VZW voor de voortreffelijke organisatie. 

 

De Expo van de finalisten van de Lowland Photo Contest zijn nog te zien in 't Kristalijn op volgende dagen 16,17,23 en 24 maart van 13 u tot 17 u. link https://info.lowlandcontest.com/  En

 

Met dank aan www.buteophotogear.nl

 

NB nog op zoek naar een originele fotoreis in Bulgarije of naar een leuke vakantieplek in de natuur https://www.vakantiehuisbulgarije.be/ ? Stuur me gerust een mail voor meer info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

NB Iedereen is uitgenodigd op het fotocafé in het weekend van 13 en 14 april in Oude Abdij Drongen tussen 13u en 17u 

lg zwakraai DSC3298 kopiëren 2 blog

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen