• image
  • image
  • image

Lekkere regenwormen

lg steenuilclosemijntuinDSC 4919

 

lg steenuilmetregenwormalsprooimijntuinDSC 4951

 

lg steenuilpanoavondsfeermijntuin

 

De Steenuilen zijn nu zeer actief. De jonge uiltjes zullen dra hun nestplaats verlaten. De nestplaats is een nestkast dat ik jaren terug heb geplaatst in een knotwilg van de buren.

Steenuilen jagen niet allleen op muizen maar ook regenwormen vinden ze zeer lekker.

Het zijn prachtige vogels, en ze hebben als het ware allerlei gezichtsuitdrukkingen. Ze kunnen soms zeer triest voor zich uit staren om medelijden van te krijgen. Het zijn echte acteurs.

Ze gebruiken meestal dezelfde uitkijkpunten van waar uit ze de omgeving aanschouwen tot ze iets in het vizier krijgen, dit zijn muizen, vlinders, regenwormen, kevers enz...

De panorama foto's bestaan uit twee foto's, via een functie in photoshop aan elkaar gezet. Deze situatie was perfect om een panorama foto te maken, naar mijn gevoel komt er nu veel meer evenwicht in de foto en vooral, het vertelt ook veel meer over het leefgebied van de Steenuil, ze zijn immers zeer afhankelijk van knotwilgen als broedplaats.

Het valt me op dat ze hier een zeer klein gebied gebruiken om te jagen. Waarschijnlijk omdat er een grote verscheidenheid is aan biotopen op een zeer klein oppervlak. Een schrale hooiweide, een akker met tarwe en koolzaad en een een weide begraasd door schapen. Door deze verscheidenheid neemt de diversiteit aan organisme toe. Een grote verscheidenheid aan planten geeft kansen aan vele verschillende insecten, muizen en vele andere dieren. Dieren die hoger op de voedselpyramide staan, als de steenuil, zullen hiervan profiteren. Mocht mijn tuin bijvoorbeeld een glad geschoren gazon zijn, zou de diversiteit aan dieren in mijn tuin zeer beperkt zijn.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen